Captain Jack Harkness

Een korte muziekvideo over het grote genoegen van captain jack.

Niet werkveilig en alleen voor mensen die schuine moppen kunnen waarderen :)

Het is een wmv file van 3,3 Mb die je kunt downloaden door op het fotootje te klikken.

Catain Jack in het kort

Een korte beschrijving van de captain Jack die we kennen, om het geheugen weer op te frissen of om hem te introduceren bij wie hem nog niet kent.

Als ze hem leren kennen valt Rose in de eerste instantie voor de oppervlakkige charmeur. De doctor vertrouwt hem niet. Maar als ze hem beter leren kennen wordt hij een goede vriend. Nog steeds een charmeur, en nog steeds vol bravoure, want dat zit in zijn karakter. Maar ook dapper, grappig, slim en sociaal (kijk bijvoorbeeld hoe hij zelfs de computer van zijn schip als persoon blijft behandelen).

De militaire training is ook wel handig, als je met een overwegend pacifistische doctor reist. Iemand moet de wapens durven te gebruiken. Daarbij is het wel heel fijn dat Jack zowel de leiding kan nemen als dat nodig is, als orders aannemen als de situatie daarom vraagt. Geen ego dat in de weg zit als teamwork vereist is, en dat kan niet van iedere held gezegd worden.

Held is een titel die hij wel verdiend heeft, na twee keer met gevaar voor eigen leven de wereld te hebben gered.

Ook een grote kennis van andere beschavingen en een goed technisch inzicht zijn kwaliteiten die van pas komen - en de vindingrijkheid is een mooie bonus.

Neem de 5 minuten (en 30 Mb downloadtime) om Jack te leren kennen!