3

What to do when someone dies – Nicci French

Posted by marbel on Saturday 15/8/2009 in Lezen |

Deze thriller gaat voor een heel groot deel ook over hoe je wereld op zijn kop komt te staan als je partner overlijdt. Ellie krijgt te horen dat haar man Greg bij een auto-ongeluk is omgekomen en dat er een vrouw bij hem in de auto zat die ook was omgekomen.
Ellie weigert te geloven dat ze Greg zo slecht kende dat ze niet wist dat hij haar ontrouw was en begint zich obsessief bezig te houden met wat er gebeurd was. Iedereen maakt zich ongerust omdat ze denken dat het een ongezonde vorm van ontkenning is, maar langzamerhand blijken er toch een paar dingen te zijn die anders geïnterpreteerd kunnen worden.

Zoals altijd is het een heel fijn leesbaar boek dat je netjes van de ene verdachte naar de andere verdachte leidt. Het voelt iets laconieker dan haar andere boeken qua schrijfstijl, maar dat heeft me zeker niet gestoord.

 

3 Comments

 • Niek says:

  Tot op heden nog nooit iets van haar gelezen en op een of andere manier trekt het me ook niet terwijl wat jij hier beschrijft toch best boeiend kan zijn. Heb jij het idee dat deze schrijver iets voor mij is?

 • Richtsje says:

  Enorm veel van gelezen, zal eens kijken of de bieb deze ook heeft?
  Zie in jouw random boekenlijstje uit de kast ook die van Marion Zimmer. Vraag me af of ik die nog ergens in een doos heb webgestopt ooit, want ik had ze ook. Kwam door mijn passie voor Arthur…

 • marbel says:

  Mists of Avalon heb ik ook wel van genoten, meer dan van de vervolgen daarop. Maar mijn meeste boeken van Zimmer zijn van haar Darkover serie, da’s fantasy in een SF setting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.