1

Weer terug

Posted by marbel on Tuesday 11/8/2009 in Persoonlijk |

Eigenlijk zijn we al een weekje terug van onze vakantie. Maar dit jaar was het meer een werkvakantie dan een uitrustvakantie. Voor we weggingen wilden we het huis weer op orde brengen, want doordat mijn egaa drie weken ervoor onverwachts een spoedoperatie moest ondergaan aan een loslatend netvlies was het dagelijks onderhoud in de verdrukking geraakt. Dat waren dus een paar dagen hard aanpakken en opruimen en uitzoeken en tegelijkertijd inpakken voor de vakantie.

Eenmaal in het vakantiehuisje aangekomen moesten daar nog wat dingetjes (af)gemaakt worden in het huisje, terwijl de tuin in noodtempo moest worden bijgesnoeid en gewied enzo – ruim een jaar geen onderhoud had duidelijk zijn tol geëist. Tien volle zakken tuinafval wisten we in een kleine week vol te krijgen.

Het huisje was van mijn moeder en hebben we met zijn drietjes georven. We hebben het te koop gezet maar mede door de kredietcrisis zijn luxe vakantiebungalows niet heel courant, dus dat liep geen storm. Daarom zijn wij bezig om broer en zus uit te kopen want drie kapiteins op één schip leidt tot veel ruzie.

We hadden de mazzel dat we iemand vonden die er vanaf 1 augustus een paar maanden in wil gaan wonen; dan zijn de vaste lasten gedekt en het sloot precies aan op onze vakantie. Maar tijdens de vakantie kwamen we erachter dat dat *ongemeubilaird* was. Dus de laatste vakantiedagen hebben we alles leeggeruimd, de meeste meubels en spullen in het schuurtje gezet, dingen uit elkaar gehaald en sommige dingen mee naar Haarlem genomen.

Daardoor moesten we in Haarlem weer een aantal dingen verhuizen en in/uitelkaar zetten en hebben we na terugkomst nauwelijks van het nette huis kunnen genieten voordat het bedolven werd onder stapels spullen die naar kamers, vuilstort of de kringloopwinkel moesten worden gebracht.

Kortom: de vakantie was lekker, we hebben leuke dingen gedaan en lekker veel boekjes gelezen, maar helemaal uitgerust zijn we niet ;).

Inmiddels is het hier de laatste week van de zomervakantie. Tim is weer aan het werk (voorlopig 60% vanwege herstel van zijn oog, hij kan wel alles maar wordt er heel snel heel moe van) en de kinderen zijn heel blij dat ze weer naar de stuifstuif mogen. Ik word daar een beetje nostalgisch van, want ik vond het vroeger ook altijd zo heerlijk op die ‘houdt de kinderen bezig in de vakantie-instuif’. In Amsterdam was dat in mijn tijd in de Oude Rai – tegenwoordig een plein vol woningen maar toen een grote hal die in de zomervakantie volstond met allerlei leuke kinderactiviteiten.

Al te nostaltisch mag ik niet worden want er is nog van alles te regelen – en ik moet eigenlijk boekbesprekingen op het blogje zetten. Alle boeken gaat me niet lukken, ik heb ook veel boeken gelezen die de boekenkast niet halen. Veel van de speculatieve vampier/weerwolf boeken zijn een soort Boeketreeks met alternatieve hoofdpersonen geworden. Lekker om weg te lezen op vakantie, maar herlezen ga ik ze zeker niet. Dus ik zal denk ik een postje doen met boeken die de kast niet halen en een postje met nieuw ontdekte schrijvers en schrijfsters – en alleen de echt opvallende boeken echt een review geven. En de boeken die ik nu weer lees natuurlijk. Kan dat gelijk mijn grootste opruimklus van deze week worden: boeken uitsorteren voor verkoop, weggeef en boekenkast.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2023 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.