1

Het diner – Herman Koch

Posted by marbel on Thursday 2/7/2009 in Lezen |

Moest ik lezen van een vriendinnetje en hoewel ik het zelf geen ‘must read’ vind snap ik wel waarom ze het zo aanraad. Wie de film ‘Festen’ heeft gezien zal hier inderdaad veel in herkennen. Het gaat weliswaar om heel andere problematiek, het is een tikje absurdistischer allemaal, maar de langzame opbouw met flitsen van het verhaal in flashback doet er inderdaad sterk aan denken.

Twee echtparen eten in een restaurant. De man van het ene echtpaar is een beroemd politicus, de man van het andere echtpaar zijn broer. De broer heeft eigenlijk een hekel aan zijn aandachttrekkende broer maar hun zoons zijn vrienden en hebben iets slechts gedaan, dus daar moeten ze over overleggen.

Langzaam krijg je door wat de jongens gedaan hebben, langzaam wordt het verhaal gruwelijker en langzaam leer je de broer beter kennen. Pakkend geschreven, mooi opgebouwd, niet zozeer een thriller als wel een psychologische puzzel maar dan net zo makkelijk leesbaar als een column in de krant. Fijn boek.

 

1 Comment

  • Niek says:

    Geen must-read maar zoals je het beschrijft klinkt het wel als iets heel erg lekkers. Ook van anderen heb ik veel postief commentaar gehoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.