6

Elf Fantasy Fair

Posted by marbel on Saturday 25/4/2009 in Persoonlijk, the unbearable lightness of being |

Vandaag zijn we met de hele familie naar de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens geweest. Voor ons eigenlijk de eerste keer dat we naar zo’n soort evenement gaan, dus we wisten niet helemaal zeker wat we moesten verwachten. Maar van wat ik op het internet had gezien waren er toch wel een boel mensen verkleed, dus had ik me ook maar op het creatieve kostuummaken gestort. Naast het drakenpak van de vorige blogpost had ik nog een ridderoutfit voor Daniel terwijl Matthijs als boze boomdemon wilde (een soort kwaardaardige nyade maar niet verwant aan elven) en ik zelf niet te erg uit de toon wilde vallen.

Daniel was niet zo heel moeilijk, we hadden al wat ridderspullen en aangevuld met een paar tweedehands dingetjes van marktplaats was hij al snel een stoere ridder. Voor Matthijs ging ik uit van de carnavalsoveralls die ik ooit goedkoop had gekocht, met daaroverheen een tuniek dat ik versierd had met de neplianen die we ooit in een ver verleden voor de junglekamer van Daniël hadden aangeschaft. Mijn eigen kostuum bestond uit een supersimpele wijde jurk van glanzende stof en een soort overjas van fluweelachtige stof. Dat lukte in een avondje werken zonder ingewikkelde patronen en het zit niet helemaal perfect maar het ziet er echt genoeg uit ;).

aprileffkostuums

Onze timing vanmorgen lukte wonderwel, de kinderen hadden er ook zin in dus waren snel klaar en het verven vonden ze reuze spannend en echt. We waren dus klokslag 10 uur bij de EFF en genoten bij het aanrijden al van al die fantastische kostuums. Het weer werkte mee met een prachtig zonnetje, dus al snel stonden we in de rij voor de ingang, ons te vergapen aan al het moois om ons heen. Eenmaal binnen besloot Daniel dat hij niet kon kiezen tussen goed of slecht zijn en liet hij zijn gezicht half als een soort skelet schminken, als een half ondode ridder. De andere twee hadden ook een boel bekijks en dan merk je wel dat het echt heel leuk is als je zelf ook meedoet met de fantasy creaties.

Er waren allerlei dingen om te doen, maar daar zijn we eerlijk gezegd niet eens aan toegekomen. Alleen al het kijken naar de meest geweldige outfits waar mensen echt maanden aan moeten hebben gewerkt was fantastisch. Na de lunch kregen de kinderen door alle stalletjes met mooie LARP wapens en andere heerlijkheden toch wel erg last van hebberitis, terwijl de vermoeidheid ook toe begon te slaan. Dus rond half vier zijn we weer naar huis gegaan en vermoeid maar voldaan op de bank neergeplofd met een welverdiend biertje.

 

6 Comments

 • MrsArray says:

  Wat zien jullie er allemaal fantastisch uit (ja jij ook Marbel). Hoe vond Matthijs het om zulke lange nagels te krijgen? Hadden jullie veel bekijks onderweg? Details details!!!!

 • marbel says:

  maar we zijn zoooooo moeeeeeeee ;). En morgen kermis, maandag puppy kijken en ‘s avonds tim en ik uit (voor mijn verjaardag, dank voor jullie lieve kaart) dinsdag zwemmen en ‘s avonds oude schoolvrienden van Tim te eten, woensdags artis en ‘savonds vriend te eten, donderdag koninginnedag, vrijdag naar Brussel naar grandma, zaterdag verjaardag Daniel, zondag terug uit Brussel….. dus ik weet niet hoe het met de gedetailleerdere rapportage gaat lukken ;).

  We hebben onze ogen uitgekeken, zoveel prachtigs te zien (en te koop!). Matthijs vond zijn klauwen heel cool, de kids zijn nog geïnterviewd voor elf fair tv, dat komt half mei of zo op de site te staan, en ze vonden ook wel heel leuk om echt verkleed mee te doen.

 • Dwarsbongel says:

  Ziet er prachtig uit, en gezellig!
  Je hebt zeker wel een agenda met een A4tje per dag?

 • marbel says:

  Wij hebben een familieplanner, met 5 kolommen voor 5 familieleden en zo redden we het met een week op de A4 😉

 • Niek says:

  Jullie zien er werkelijk prachtig uit en dan ook nog dat geweldige weer. Helemaal goed uitgekozen.

 • Richtsje says:

  Geweldig Marjolein!
  Was Tim niet mee? Of wel? En hoe was hij dan verkleed?
  Larpen lijkt mij ook best leuk, zeker als je eens mag uitproberen zoals jullie nu. Vast nog verslavend ook…

  OT: Waren er bij jullie ook niet enkele verjaardagen? Jijzelf ergens in deze periode en volgens mij Daniel ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.