1

In Death series – Nora Roberts

Posted by marbel on Saturday 28/3/2009 in Lezen |

Ik kende haar naam omdat zij en ik ooit alletwee hebben meegedaan in een discussie over of je een heel genre als minderwaardig kon postitioneren. Ik hield me wat meer bezig met SF en zij verdedigde vanuit haar professie als romanschrijfster haar eigen genre.

Toen een van de sites waar ik boeken bestel haar ‘Naked in Death’ aanraadde en het het eerste deel van een lange serie bleek te zijn over een politie-agente in het jaar 2057 was ik dan ook nieuwsgierig genoeg om een paar deeltjes van de serie te bestellen en te lezen.

Het SF gedeelte van de serie is minimaal, het is een decor waarin de technische mogelijkheden wat groter zijn dan tegenwoordig maar er is niets essentieel anders dan tegenwoordig. Als detectives zijn het aardige boeken, maar ik word niet echt bij de keel gegrepen en zit ook niet continu mee te denken met de personages. Hoewel ze ze uitdiept en van een eigen geschiedenis voorziet komen ze voor mij niet genoeg tot leven om echt om ze te gaan geven. Misschien dat ik ook wat allergisch ben voor de grote liefde van hoofdpersoon Eva, die superaantrekkelijk en superslim en superrijk blijkt te zijn en waar ze vanaf het moment dat ze elkaar hebben gevonden niet mee in één kamer kan zijn zonder dat het in een vrijpartij eindigt. Fijn dat ze zich daarna alijd weer veel beter voelt en haar werk weer goed kan doen, maar het wordt na de tigste keer wat bij betreft erg eentonig.

Verder zijn het wel vlot geschreven boekjes trouwens, zeker geen bagger maar ook zeker geen grote aanraders. Ik heb ze met plezier gelezen maar ze mogen niet blijvend ruimte in blijven nemen in de boekenkast.

 

1 Comment

  • Niek says:

    Die boekenkast van jou is wel een hele goeie graadmeter.
    Watchmen is ondertussen besteld, trouwens. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.