2

Moon called / Blood Bound / Iron kissed / Bone crossed – Patricia Briggs

Posted by marbel on Friday 6/3/2009 in Lezen |

Dit is wat mij betreft weer een heerlijke nieuwe ontdekking voor de liefhebbers van supernatural chicklit. Mercedes Thompson is een volkswagenmonteur (monteuse? garagist?) in een wereld waar de fae net bekend hebben gemaakt dat ze bestaan. Zelf wist ze het al langer, want ze is een ‘walker’ en kan stante pede in een coyote veranderen. Geen weercoyote, het heeft niets met de maan te maken, maar is waarschijnlijk een erfenis van haar onbekende Indiaanse vader die vlak na haar conceptie is overleden.

Ze is opgevoed door weerwolven omdat haar moeder haar als baby van een paar weken terug vond als coyote-puppy en niet wist wat ze daarmee aan moest.

In de boeken komt ze gevaren tegen door haar vriendschap met vampier Stephan (de vampieren hebben zichzelf nog niet bekend gemaakt), door haar kennissen die fae zijn en door haar romantische strubbelingen met een paar charmante weerwolven.

Spannend, heerlijk leesbaar, tot nu toe (na de eerste vier boeken) nog erg consequent. Niet te zoetsappig, interessante karakters en hoewel de vrouwelijke hoofdpersoon natuurlijk wint uiteindelijk is ze verre van onfeilbaar.

 

2 Comments

  • Ali says:

    Lijkt me ook weer erg leuk. Maar ja, de stapel ongelezen boeken wordt alleen maar hoger

  • marbel says:

    Ja, daar heb ik ook last van. Maar ik lees gelukkig erg snel. Ben net een week ziekig geweest, daarom was er inene zoveel te reviewen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.