1

“Touch the Dark”,”Claimed by Shadow”, “Embrace the Night” – Karen Chance

Posted by marbel on Saturday 28/2/2009 in Lezen |

Cassandra Palmer is opgegroeid in een Vampier-geleide Maffia familie. Voor de hoofd-vampier (Tony) was ze nuttig omdat ze met geesten kon praten – en geesten babbelen graag en veel dus konden haar van veel nuttige informatie voorzien.

Ze is ontsnapt toen ze ontdekte dat Tony haar ouders had laten vermoorden om haar te pakken te krijgen en is sindsdien op de vlucht. Uiteindelijk moet ze om hulp vragen bij de ‘Senaat’, de leiding van de Noord-Amerikaanse vampieren. Verder blijkt ze de ontvangster te kunnen worden van de krachten van Pythia, het hoofd van alle helderzienden, waardoor ze kan tijdreizen. Maar wegen de voordelen van de functie op tegen de nadelen van alle politieke facties die azen op controle? Waarom lijkt iedere belangengroep haar wel te willen vermoorden en hoe komt ze daar uit?

Het is een serie, dit zijn de eerste drie boeken en in april komt het volgende deel alweer uit. Ik vind het wel spannend en lekker leesbaar. Het is ongeveer het tegendeel van twilight; daar is alles gekleurd door romantische denkbeelden en hier is alles gekleurd door sceptisme en een ieder-voor-zich mentaliteit. De heldin waardeert pragmatische meer dan heldendom en dat is weer eens verfrissend.

Het zijn geen ‘moet je gelezen hebben’ boeken, maar ze zijn wel lekker vlot weglezend. Deel vier ga ik ook wel kopen en lezen en daarna beslis ik of ze in de boekenkast mogen blijven of doorverkocht worden.

 

1 Comment

  • Ali says:

    Klinkt wel heel interessant, zal het in gedachten houden (en gebookmarkt op delicious)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2023 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.