3

Twilight serie – Stephenie Meyers

Posted by marbel on Sunday 15/2/2009 in Lezen |

Vier boeken zijn het eigenlijk en de eerste is net verfilmd. Vampieren, weerwolven, highschool en Echte Liefde zijn de ingrediënten en een makkelijk leesbare schrijfstijl is de lijm. Ze heeft ook een paar originele ideeën over vampieren en weerwolven dus ik snap waarom het een leuk boek is om te verfilmen.

Bij mij eindigt de serie helaas toch in de categorie ‘guilty pleasures’ omdat ze er uiteindelijk een grote keukenmeidenroman van maakt. Toen ik een jaar of zestien was ben ik een tijd helemaal verslingerd geweest aan de boeketreeks-achtigen en hier werd ik acuut nostalgisch van. Voor mij dus niet zo erg, maar ik ga de serie niet herlezen en hij komt geen schaarse ruimte innemen in onze boekenkasten.

Lekker leesbaar, maar alleen als je tegen de simplistische kijk op de Ware Liefde kan. De hoofdpersoon wil eeuwig 18 blijven en mij lijkt dat een gruwelijk idee maar geeft het een goede indicatie van hoe volwassen de serie is.

 

3 Comments

  • Maris says:

    Ik heb nu al zoveel gehoord hierover (de één is er lovend over, de andere breekt het af) dat ik wel erg nieuwsgierig wordt. Het klinkt raar, maar mag ik hem lenen? Ik krijg de laatste tijd veel lees tips van relatief onbekende auteurs (nu de tijd nog om te lezen) 😀

  • Ali says:

    Ik heb de serie ook aangeschaft en ben er in één adem doorheen gegaan. Heerlijk om te lezen. En ja, het hele liefdesgebeuren vond ik eigenlijk wel grappig. Nee, bij mij mogen die boeken wel een plekje in de boekenkast innemen.

  • marbel says:

    Ik zag net trouwens dat je twilight voor 5,50 euro bij play.com kan kopen en dan sturen ze hem voor dat bedrag nog gratis op ook. Dat is goedkoper dan het boek binnen Nederland versturen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.