7

Tweede kerstgroet

Posted by marbel on Friday 26/12/2008 in Persoonlijk |

Onze eerste kerstdag was ouderwets maar erg relaxed. Ontbijten met kerststol en vers sap, dan cadeautjes uitpakken en om een uur of drie ons traditionele kerstdiner. Met een grote kalkoen met eigengemaakte vulling, spruitjes (de kastanjes waren volgens drie winkels ziek dit jaar, dus die hebben we gemist), pastinaken, gegrillde aardappels en appel/abrikozencompote . Daarbij de roze champagne die mijn schoonzusje ons had gestuurd en de eigengemaakte merengues omdat we na Tims heerlijke zelfgemaakte trifle altijd eiwit over hebben. Ik zeg ‘we’, maar eigenlijk is Tim de kerstkeukenprins bij ons thuis.

Vervolgens gezamenlijk op de bank ‘Kung-Fu panda’ gekeken (erg gelachen), kinders gebadderd zodat ze in pyjama de nieuwe doctor Who konden bekijken en soep met boterhammen gegeten, belegd met de restjes kalkoen en eigengemaakte chutney die de buurvrouw als kerstpresentje had gegeven.

Jongste grut naar bed gebracht, met oudste de nieuwe Wallace & Gromit gekeken, oudste naar bed en op de bank nog nagenieten met glühwein, een open haardvuur en een Harry Potter film. Geen onvertogen woord, geen stress, en de grootste ramp was dat de slagroom op was terwijl er nog klanten voor waren. Genieten dus.

Morgen hebben we gasten, dus wordt het iets drukker, maar Matthijs klaagde al dat hij het wel kaal vond met alleen ons maar bij het kerstdiner dus dat komt ook wel goed. Voor degenen die niet zo traditioneel zijn ingesteld een South Park kerstgroet voor de tweede kerstdag:

 

7 Comments

 • Niek says:

  *grijns* @ South Park Christmas
  En wat een heerlijk ontspannen dag heb je gehad met de familie. Vandaag weer drukte maar vast ook heel leuk.

 • kisa says:

  Klinkt heerlijk! Word er vanbinnen warm van.

 • marbel says:

  Ja, het was heel fijn dit jaar met kerst. Vandaag hebben de jongens wat cabinfever dus is het wat drukker, maar morgen mogen ze zich weer uitleven in de sportinstuif en overmorgen gaan we naar Cleverland, dus voorlopig zijn ze weer zoet – en wij dus ook.

 • Richtsje says:

  Hier heerlijke kerstdagen gehad. 1e Kerstdag genikst en ‘s middags een fikse wandeling met z’n viertjes gemaakt. 2e Kerstdag bij broer/schoonzus met de hele familie & aanhang gevierd. De dagen dáárna mijn neefje te logeren gehad en nu op schaatsen de dagen doorbrengen. Tja, en dan te bedenken dat ik thuis zou werken. Brrr… maar wat moet, moet!

  Jullie een heel goed uiteinde en een bruisend 2009 gewenst!

 • marbel says:

  Het thuis werken lijkt me inderdaad ingewikkeld worden, zeker als ik jullie schaatsavonturen op je blog lees 😉

  Jullie ook hele fijne jaarwisseling!

 • Niklas says:

  Met kerst hadden we het huis vol met kinderen en kleinkinderen, oudejaar waren we lekker rustig met ons beiden.
  Het South Park filmpje riep bij mij direct herinnering op aan een zin uit een song (They aint making Jews like Jesus anymore) van Kinky Friedman, waar hij in een kroeg aangesproken word door zo’n echte “redneck”, die de joden beschuldigt Gods enige zoon te hebben vermoord. Kinky’s antwoord is dan: “Wij joden denken dat Jezus is vermoord door Santa Claus”…
  Maar eigenlijk moet je het hem horen zingen: http://nl.youtube.com/watch?v=ElDtH7rP3T0

 • marbel says:

  lol@niklas, of liever @dat lied. Ik had zijn ‘redneck’ in maart 2006 al ontmoet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.