4

Lauwe linkjes

Posted by marbel on Friday 19/12/2008 in Algemeen, Internationaal, Nederland, Nieuws, Oh lord, the unbearable lightness of being |

Alle tabjes die ik nog had openstaan omdat ik er iets over wilde schrijven – maar eigenlijk zijn het vooral dingen die je zelf door kunt lezen en waren het korte stukjes geworden waar ik in deze drukke dagen helemaal niet aan toekom.

Bij de Credit Suisse Group gaan ze op een originele manier om met de kredietcrisis: ze betalen de bonussen van hun management uit in de vorm van de riskante beleggingen van de bank, om het risico eerlijker te verdelen tussen de klanten en het personeel. Misschien ook een ideetje voor de ABN-Amro?

Voor mensen die nog steeds vinden dat we te makkelijk zijn in ons toelatingsbeleid: een (onvolledige) lijst met slachtoffers van ons Nederlandse asielbeleid.

Evert Wesker heeft een mooi overzicht van de gemiddelde wintertemperatuur vanaf het jaar 1400. Zwemlessen zijn een betere investering dan schaatslessen…

Is Amerika een jaar of vier verwijderd van voedselrellen?

The man who predicted the 1987 stock market crash and the fall of the Soviet Union is now forecasting revolution in America, food riots and tax rebellions – all within four years, while cautioning that putting food on the table will be a more pressing concern than buying Christmas gifts by 2012.
[knip]
Celente, who successfully predicted the 1997 Asian Currency Crisis, the subprime mortgage collapse and the massive devaluation of the U.S. dollar, told UPI in November last year that the following year would be known as “The Panic of 2008,” adding that “giants (would) tumble to their deaths,” which is exactly what we have witnessed with the collapse of Lehman
Brothers, Bear Stearns and others. He also said that the dollar would eventually be devalued by as much as 90 percent.

De Zwitsers blijven origineel: Ze legaliseren heroine wel en marijuana niet.

Mark Rutte moet de bijbel en de Torah nog eens nalezen. Misschien wat privé-lessen bij Schutte en Rouvoet om mee te beginnen?

In uw nieuwe beginselverklaring bekent de VVD zich tot de ‘joods-christelijke’ traditie. Wat is er joods aan die traditie?
‘Oh, dat kan ik uitleggen! De christelijke traditie bestaat bij gratie van de traditie die er aan voorafging. De christelijke waarden wortelen allemaal in die joodse traditie. Die twee geloven onderscheiden zich fundamenteel van bijvoorbeeld het islamitische geloof. Uit het joods-christelijke gedachtengoed komt de scheiding tussen kerk en staat voort en het concept vergeving. Vergeving tref je in de islam niet aan. Ex-minister Ella Vogelaar was zo warrig dat ze in de islam een waardevolle basis van onze traditie meende te zien.’

Ze stelde vast dat de islam nu eenmaal invloed heeft op onze cultuur.
‘Voor zo ver dat gaat om couscous eten, vind ik het allemaal prima. Maar het kan niet zo zijn dat wij concessies doen op basiswaarden, zoals de gelijkwaardigheid van vrouwen of homo’s. Er zijn overeenkomsten, maar die punten zitten al in de joods-christelijke traditie. Daar heb ik de islam niet voor nodig. Vogelaar wekte ten onrechte de indruk dat je dat allemaal met elkaar kunt vermengen.’

Hard voor moslims om te horen dat hun geloof niets aan Nederland toevoegt.
‘Ik zie inderdaad in hun waardenstelsel geen toegevoegde waarde.’

En Last but not Least: waarom moeten zelfs enorm mooie vrouwen gefotoshopped worden? Hoe kan er nu ooit een normaal nastrevenswaardig ideaal ontstaan als de mensen die op foto’s staan onrealistisch mooi worden gemaakt? Jessica Alba is prachtig, dus waarom moeten haar heupen en taille nog smaller? Waarom moet er een sleutelbeen bij? Waarom moet haar dijspier worden weggewerkt? Waarom moet haar buste nog pronter en wat is er mis met ronde knieën?

vrouwengefotoshopped

 

4 Comments

 • Kisa says:

  Tja….ben zelf helemaal niet gelovig, maar weet wel dat vrouwen en homo’s helemaal niet gelijkwaardig aan mannen zijn vanuit de beide delen van de Westerse bijbel. Vrouwen zijn bezittingen, en homo’s zijn en blijven in de joodse en christelijke traditie sinners. Daarom onder andere kan ik dat boekje niet serieus nemen. Want als Jehovah bestaat, vindt hij écht niet dat homo’s sinners zijn.

  Jessica Alba: helemaal mee eens. De vrouw links is prachtig, en ook nog eens iets wat mijn toekomstige tiener-dochter zou kunnen bereiken. Rechts…nou ja, dat zijn heupen die een keizersnede garanderen. En wat moeten al deze mooie mensen zelf niet denken? Ze zitten vast ook met de gedachte dat ze niet mooi genoeg zijn. Want ja, dat is geen foto van Jessica Alba meer. Ze kunnen beter gewoon met de polygonen van Lara Croft beginnen, zo weinig blijft er van de originele over.

  Doet me denken aan een citaat van Naomi Campbell. Weet niet meer helemaal precies wat ze zei, maar was ongeveer: ‘Toen ik met modelleren begon, en een jurk niet paste, werd ik uitgescholden dat ik moest afvallen. En dat deed ik ook. Nu weet ik dat dat onzin is, en zeg ik, nou, pas dat jurkje maar mooi aan totdat het mijn lijf past.” Brava. Moge alle jonge vrouwen zo denken.

 • Kisa says:

  Net gelezen dat JA in deze foto’s post-bevalling is. Dan is de foto links al helemaal bewonderenswaardig!

  Nu voel ik me tenminste beter over al die foto’s van celebrities die net bevallen zijn maar toch perfect strakke buiken en heupen hebben….mooi niet.

  Hoewel ik nog steeds niet begrijp waarom ik me daar ooit druk om maak, want het kan me geen fluit schelen (is dat een uitdrukking?) bij anderen hoe ze eruit zien als ik ze maar leuk vind. En als ik ze niet leuk vind, helpt het geen cent dat ze er mooi uitzien. Doei.

 • marbel says:

  Melissa McEwan heeft een hele serie over de onmogelijke schoonheidsidealen in de media. Van Amanda Palmer die een nieuwe platenmaatschappij zoekt omdat ze haar videoclip niet wil editen om haar minimale buikje eruit te halen, tot Clive Owen die wordt veranderd in een Ken barbie doll.

  Ik wist in theorie dat het gebeurde, maar om het keer op keer zo schokkend te zien maakt nog een stuk realistischer.

  Oh, en ‘geen biet’, ‘geen snars’ en ‘geen fluit’ kunnen allemaal 😉

 • Niek says:

  Die rechter onderste foto is gewoonweg eng. Werkelijk onbegrijpelijk dat ze iemand zo lelijk maken. Ik ben werkelijk geschokt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.