7

Lijstjes

Posted by marbel on Tuesday 16/12/2008 in Algemeen, Persoonlijk, the unbearable lightness of being |

Kisa gaf me de ‘kreativbloggeraward’ door, wat betekent dat ik een lijstje mag maken van 6 dingen die belangrijk voor me zijn of waar ik heel blij mee ben. Dankzij nksf ben ik heel getrained in lijstjes maken, maar meestal hebben ze dan iets te maken met SF of Fantasy.
Even omschakelen dus…

  • Ik ben getrouwd met mijn soulmate. Na jarenlang de eeuwige vrijgezel te zijn geweest omdat ik het in mijn eentje leuk had en niemand tegenkwam waar ik die vrijheid voor op wilde geven, kwam ik vlak voor mijn 32e verjaardag Tim tegen. Binnen een maand of twee wisten we eigenlijk al zeker dat dit Echte Liefde was, dat we elkaar aanvulden en het beste in elkaar bovenbrachten, dat we niet verliefd werden *ondanks* onze eigenaardigheden maar juist *dankzij* onze eigenaardigheden.
  • We hebben drie gezonde heerlijke jongens gekregen. We wilden alletwee graag kinderen, ergens tussen de 3 en de 5 hadden we voor het huwelijk bedacht. Dat bleek moeilijker te zijn dan we dachten en we hebben nog een paar jaar angst gehad om nooit kinderen te kunnen krijgen. Dankzij IVF is het uiteindelijk toch nog gelukt en ik kan zelfs nu, 11 jaar nadat ik eindelijk voor het eerst zwanger werd, vochtige ogen krijgen als ik naar die rijkdom kijk.
  • Er zijn zo ontzettend veel mooie boeken die we kunnen lezen en er komen er alsmaar meer bij. Of je in de stemming bent voor een lekker spannend avontuur, een kreatieve uitwerking van onze mogelijke toekomst, meer inzicht in de menselijke natuur dan je zelf kunt bedenken of gewoon meer wilt weten over iets dat je nieuwsgierigheid gekieteld heeft: er is voor ieder wat wils en voor iedere stemming iets passends.
  • Ik ben blij dat ik Nederlands ben. Aangezien ik voor Nederlandse begrippen al redelijk uitgesproken kan zijn en erg pragmatisch ben ingesteld weet ik niet hoe ik me in een andere cultuur had kunnen handhaven. Misschien is de tolerantie die we onszelf toeschrijven wel meer toe te schrijven aan onverschilligheid dan aan de invloed van de Verlichting, maar ik voel me er prettig bij.
  • Ik heb nooit een oorlog meegemaakt. Geen bezetting, geen ronseling als kindsoldaten, geen bommen die huis, haard of mensen waar we van houden kunnen raken. Het dagboek van Anne Frank en boeken als ‘vom Westen nichts neues’ hebben diepe indruk op me gemaakt en ook de verhalen van mijn ouders hebben me duidelijk gemaakt hoe schadelijk oorlog is voor alle betrokkenen. Misschien een cliché maar wel waar: uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers in een oorlog.
  • Last but not least: mijn herinneringen. Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt, mijn hele leven al zoveel lieve mensen in mijn omgeving, zoveel mooie dingen gezien dat ik het allemaal niet in mijn hoofd kan houden omdat het niet meer past.

En dan mag ik het stokje ook weer doorgeven, dus Niek en Ninia mogen zich met de Award tooien en me verrassen met hun invulling.

 

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.