3

kerstpragmatisme

Posted by marbel on Saturday 13/12/2008 in humor, Persoonlijk |

En wat troffen wij vanavond onder de kerstboom aan? Een bordje pepernoten met een briefje van onze 8-jarige zoon: “voor kerstman, eten. Mmmmmmm, lekker he?”
je weet maar nooit, zal hij hebben gedacht; bij de Sint levert dat ook wat leuks op…

 

3 Comments

 • Kisa says:

  Opportunisme, mooi hé :). Maar vieren jullie ze alle twee, de Sint en de kerstman?

  Wij hebben toendertijd, toen de oudste 9 was en de andere twee te jong om het allemaal te beseffen, besloten om over te stappen van Santa Claus op de 25e naar de Sint op de 5e. Toen woonden we nog in de VS, maar ik vond al die avonden schoentjes zetten met de kinderen om vervolgens vol opwinding wakker worden om te zien wat voor kleinigheid erin zat, veel leuker dan pats-bam één avond, en die ook nog bovenop kerst met cadeaus van familie erbij.

  Maar ze alle twee vieren, pffft, dat zat er niet in bij ons! Moet ik niet aan denken.

 • marbel says:

  Ik wil Sinterklaas niet missen en Tim wil kerst niet missen ;).
  Als de kinderen niet meer geloven (nog 1 á 2 jaar dus) wil ik het schoentje zetten afschaffen en dan gaan we lootjes trekken waarbij iedereen één klein (10-15 euro of zo) cadeautje koopt voor degene die zhij trekt en dan een suprise en gedicht maakt. Dan is het niet meer zo’n overvloed als we kerst met cadeau’s vieren.
  Maar in Tims (Ieers/Britse) familie geven ze met kerst grotere cadeau’s dan met verjaardagen, het is voor hun de belangrijkste feestdag, dus kan ik moeilijk zeggen dat ik liever alleen gezellig eet met z’n allen…

 • Kisa says:

  Kerst was bij ons ook altijd de grootste feestdag van het jaar, dat is dus ook heel Amerikaans. Heeeel veel cadeaus, ook nadat wij niet meer geloofden. Ik mis het hier dus wel, maar ja, niet genoeg om twee keer snel achter elkaar cadeaus te moeten bedenken, kopen, en inpakken ;). En dan zou het ook om mij gaan, weet je waat ik bedoel?

  We hebben dit jaar voor het eerst gedichtjes gehad, niet zelf gedaan, maar Oma en Opa hadden er wel eentje voor iedereen. Erg leuk, en jammer dat wij er zelf niet aan gedacht hadden, dat het eindelijk eens kán. Volgend jaar beter…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.