4

Honden en geweren

Posted by marbel on Monday 24/11/2008 in evil communications corrupt good manners, humor |

Hond schiet jager dood, lees ik op nu.nl.

Het beest sprong bij aanvang van de jaagtrip in de boot bovenop een geweer, dat prompt afging. Marcum raakte gewond aan zijn been en achterwerk.

Dat was verdorie al de tweede keer dit jaar dat ik dat las. Even googlen levert me een verhaal op van begin dit jaar:

Een Labrador lijkt altijd zo’n schattige hond die geen vlieg kwaad doet, maar schijn kan bedriegen. Dat ondervond ook Perry Alvin Price. Deze jager uit Texas werd lelijk verrast toen hij zelf van achterenwerd neergeschoten door zijn hond. De schoolmeester van beroep stapte dit weekend met zijn Labrador retriever in zijn auto om te jagen. De hond was door het dolle heen dat hij met z’n baasje uit jagen ging en sprong op en neer in de achterbak.

Bij een van deze enthousiaste sprongen landde de hond op de trekker van het jachtgeweer, dat Price geladen achterin de auto had gelegd. Het geweer ging af en raakte Price in zijn dijbeen. Het schot bleek dodelijk te zijn. Price verloor zo veel bloed dat hulp te laat kwam.

Zou het een soort jagersdarwinisme zijn? Dat je toch minstens slim genoeg moet zijn om je geweer niet geladen in auto of boot te leggen?

 

4 Comments

 • Niek says:

  Zelf ben ik wat achterdochtig over dit soort berichten. Ik ben er van overtuigd dat er berichten worden geplaatst die puur zijn verzonnen ter vermaak. Dit zou er ook zo eentje kunnen zijn. Opvallend is dat zo’n soort bericht vaker terugkomt met wat detailverschillen.

 • marbel says:

  Oh, dat zou ook nog kunnen ja. Nieuws is tegenwoordig ook al niet meer te vertrouwen 😉

 • Kisa says:

  Dat wilde ik net zeggen, voordat ik de laatste zin van je post las. Wie gooit nou een geladen geweer zomaar achterin? Daar is toch alle tijd voor, het laden van dat ding, als je nou eenmaal in het jachtgebied aangekomen bent?

  Niet hetzelfde, maar doet me eraan denken: ik hoop altijd stiekem dat mensen die hun honden overal laten poepen (en dan met name vlak voor het poortje van de basisschool) de volgende dag zelf in het poep stappen, onderuit glijden en ter plaatse (uit)sterven.

 • marbel says:

  Oh, dat hoop ik ook altijd (van de hondenpoep). Dat een enkele bolus onopgemerkt blijft begrijp ik wel, maar ik heb ook een hond gehad en je moet gewoon altijd een zakje bij je hebben. Anderen hoeven geen last te hebben van jouw hond!

  Ik probeer ook opmerkingen te maken als ik het zie, maar heb toch de neiging om net te doen of het me niet opvalt, als ik iemand door zie lopen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.