5

Mijn neefje is een kangaroe

Posted by marbel on Tuesday 18/11/2008 in humor, Nieuws, the unbearable lightness of being |

Kangaroe is leuker dan varken, als ik toch de verre familie uit mag kiezen. En misschien kwamen Adam en Eva dan toch uit China

De mens en de kangoeroe blijken meer overeen te hebben dan tot op heden werd gedacht. Wetenschappers hebben deze week geconstateerd dat de Australische kangoeroe vrijwel dezelfde genensamenstelling heeft als de mens.

Jenny Graves van het onderzoekscentrum voor Kangoeroe’s in Australie ziet maar een paar verschillen tussen de samenstelling van de genen bij de buideldieren en de mens.

“Wij hebben een beetje meer van dit en zij hebben een beetje meer van dat, maar het zijn dezelfde genen en veel daarvan zitten in dezelfde volgorde”, zegt zij in Melbourne tegenover persbureau Reuters.

De mens en de kangoeroe hebben 150 miljoen jaren geleden dezelfde voorvaderen gehad. Het buideldier kent zijn oorsprong in China, zeggen de onderzoekers.

 

5 Comments

 • Niklas says:

  Klopt wel, mensen hebben de benen ook langer dan de armen. Maar kangaroes springen volgens mij toch beter!

 • Ninia says:

  Ik heb altijd met enige jaloezie naar kangoeroes gekeken omdat ze zo’n makkelijke manier van bevallen hebben. Een heel klein foetusje en hup de buidel in. Een extreem groot verschil met hoe vrouwen hun kinderen moeten baren. Daarom vind ik dit bericht des te onbegrijpelijker.

 • marbel says:

  Als basketballster zou ik inderdaad wel beter willen springen, maar ik herken me nog meer in Ninia’s comment. Zelfs voor de drie bevallingen was ik al jaloers 😉

 • Kisa says:

  Volgens mij delen we grotendeels dezelfde genensamenstelling met bijna alle dieren, toch? Apen 96% hetzelfde, ratten 88%, honden 75%, zelfs met narcissen delen we 35%. Hoeveel is ‘vrijwel dezelfde’ genensamenstelling?

 • marbel says:

  Humans and kangaroos last shared an ancestor at least 150 million years ago, the researchers found, while mice and humans diverged from one another only 70 million years ago.

  Dan schat ik in ergens tussen rat en aap 😉
  Maar het is weer eens wat anders dan bedenken dat je nichtje een Bonobo is. Entertainofactoids.

  Effies doorzoeken:

  Essentially humans and kangaroos have the same set of 20,000 genes, said Graves, but the differences lie in the sequences of those genes and when in development they are turned on and off.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.