3

Vogelaar

Posted by marbel on Saturday 15/11/2008 in evil communications corrupt good manners, Nederland, Nieuws, tender gender |

Ik heb haar nooit een erg goed communicator gevonden. Teveel hoofdschudden en rondwuivende handen, te onrustig in het ritme en de toon van haar spreken. Dat ze iemand inhuurden om haar te helpen met communiceren leek me dus geen slecht idee, en ‘spindoctors‘ zijn tegenwoordig helaas een bekend gegeven in de politiek. Maar omdat het iemand gaat die jouw communicatie bijstuurt is het wel belangrijk dat het goed klikt met diegene lijkt me. Dat Dig Ishta dan terwijl hij nog betaald wordt door de pvda (187,50 per uur maar liefst) in een Telegraaf-interview zijn klant neersabelt is een slechte zaak die hem in mijn ogen ongeschikt maakt voor zijn functie. Wacht dan toch tenminste tot je contract afgelopen is.

Verder zegt hij in dat interview als één van de kritiekpunten op Vogelaar: “Ze heeft een clubje van eigenlijk allemaal vrouwen om zich heen verzameld”. Blijkbaar is dat een slecht iets. We hoeven niet eens te weten *wat* voor vrouwen, of ze competent zijn, politiek vaardig, links, rechts, vakgenoten – alleen vrouwen om haar heen is blijkbaar tekenend genoeg voor wat er mis is met Vogelaar. Had ze nu maar allemaal mannen om zich heen verzameld, dan was het veel beter met haar afgelopen.

Ik had al eerder geschreven dat ik een aantal van haar zg. blunders eigenlijk wel als terechte opmerkingen zag. Ik weet ook nog dat ze op haar eerste prinsjesdag een jurk aan had die door een Marokkaanse Nederlandse was ontworpen en dat ze daar een hele ladig van kritiek over kreeg, terwijl mij dat juist een positieve actie leek van een Minister van Integratie. In de “Vogelaarwijken” heb ik me niet zo verdiept, dus daar kan ik geen gefundamenteerde mening over geven. Dat Bos daar geen geld voor had gereserveerd vond ik slordig, dat de woningcorporaties mee moesten betalen leek me niet zo vreemd en dat investeren in achterstandswijken (op de lange duur!) nuttig is lijkt me een gegeven. Dat krijg je niet voor elkaar zonder op een paar tenen te trappen, dus dat daar fikse discussie over is kan ik me voorstellen. Tegelijkertijd is mijn indruk dat ze het soms erg klungelig aanpakte, ondanks de goede bedoelingen – en over haar communicatiecapaciteiten was ik al niet zo te spreken.

Maar met die indruk heb ik wel uit af-en-toe een artikel uit de pers of uit blogs. Maar daar zitten een paar erg populistische media bij, de heerlijk de onderbuikgevoelens van de gemiddelde Nederlander propageren en alles afkraken wat daar tegenin gaat. Het is toch eigenlijk te zot voor woorden dat daar een deel van de openbare mening door wordt gestuurd? Straks bepaalt de Telegraaf welke bestuursleden als competent moeten worden beoordeeld. Eigenlijk zou ik me vaker in de vaderlandse politiek moeten verdiepen, om daar in ieder geval voor mezelf een weerwoord in te geven. So many things to do, so little time…

Wat me echter nog het meeste tegen de borst stuit in dit hele verhaal is de rol van Wouter Bos en de PVDA-top. Die hebben blijkbaar achter Vogelaars rug om al helemaal beslist wat er moest gebeuren, inclusief het benaderen van een opvolger – om haar vervolgens in een achterkamertje te vertellen dat ze geen vertrouwen meer in haar hebben. “Ze heeft geen gezag meer” klinkt me als een kul-reden in de oren eerlijk gezegd, maar zelfs als dat zo was dan had er een geleidelijk proces moeten plaatsvinden. Als je verantwoordelijk bent voor iemand die niet naar verwachtingen presteert hoor je een serie van gesprekken te hebben waarin je vertelt wat er aan schort en waarin je afspreekt wat er aan kan worden gedaan en hoe dat beoordeelt wordt. Dit voelt (zeker in combinatie met Bos’ plotselinge hardere woorden over vreemdelingenintegratie) als een knieval voor kiezerspopulisme ten koste van de eigen integriteit. Konkelen en draaien om stemmen te winnen en je eigengekozen makkers een mes in de rug steken. Bah.

Ik heb één keer geaarzeld of ik pvda zou stemmen, omdat ik dacht dat dat zou kunnen voorkomen dat het CDA met Balkenende de grootste partij zou worden. Ben blij dat ik dat niet heb gedaan toen en ik denk niet dat ik in de nabije toekomst nog eens in de verleiding zal worden gebracht.

 

3 Comments

 • Bart says:

  Zo vind ik haar opmerking dat de Nederlandse cultuur over een paar honderd jaar niet meer joods-christelijk zal zijn maar ook islamitische kenmerken zal hebben zeer terecht. Als er moslims in ons land wonen zal de cultuur mede door hen gedefinieerd worden, en dat lijkt me alleen maar een goed iets, niet iets afkeurenswaardigs. En trouwens, of je daar nu wel of niet een mening over hebt: het gebeurt toch wel.
  Tenzij de PVV aan de macht komt, wat de hemel verhoede.

 • marbel says:

  Dat is precies waar dat stukje van mij waar ik naartoe link over gaat. Ik ben het dus helemaal met je eens.

 • Bart says:

  Ah, ik zie het.
  Jami was ik alweer vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.