3

Sint maak me blij: verpak frustratievrij

Posted by marbel on Wednesday 12/11/2008 in Algemeen, Persoonlijk |

Sint Maarten is achter de rug dus komend weekend komt de Sint weer aan in Nederland en begint het cadeaufestijn weer. Bij schoenzetten valt het wel mee, dat zijn kleinigheidjes in snelle verpakkingen. Maar daarna komen de grote cadeaus weer aan de beurt. Vanuit mijn Nederlandse tradities doen we aan Sinterklaas en vanuit Tims Engelse tradities (en vanwege de Engelse familie dus) doen we ook aan kerstcadeaus. De kinderen worden dus overladen met mooie nieuwe dingen, gruwelijk verwend en de ervaring leert me dat het pas in januari, na de vakantie, weer een beetje rustig wordt. Ik zie er een beetje tegenop, drie van die stresskippen in huis, maar heb me bij de onvermijdelijkheid neergelegd.

Ik kwam er echter achter dat er een manier is om in ieder geval een klein beetje stress te verminderen. Amazon introduceert frustration free packaging:

Kunnen we dit niet overal doen, bij al het speelgoed? Ik word altijd helemaal gek van die dingen die in plastic verpakkingen zitten die alleen met een stevige schaar en bruut geweld opengemaakt kunnen worden, waarna je een half uur bezig bent om alle ijzerdraadjes lost te maken waarmee de spullen op ingewikkelde wijze aan die harde plastic verpakkingen zijn vastgemaakt.

 

3 Comments

 • Maris says:

  Geloof het of niet, maar Kevin is dol op de verpakking van speelgoed. Maar gelukkig heeft hij nog niet helemaal het besef van Sint dus dat stresskippen zal wel meevallen. Veel sterkte!

 • Niek says:

  Dat is nog eens een goeie uitvinding!

 • marbel says:

  @Maris: maar vast die harde plastic dingen niet, en die ijzerdraadjes waar alles mee vast zit houden jullie ook uit zijn buurt denk ik zomaar. Die van mij waren vooral dol op papier! En geniet maar van deze tijd, nog een jaar of twee en dan zit je ook aan de stresskip 😉

  @Niek: ja, ik wilde dat ze al die rotverpakkingen eens wat eenvoudiger maakten, het lijkt wel steeds ingewikkelder en moeilijker te worden. Ik vraag me na een worstelling met een onwillige verpakking wel eens af hoe ik dat moet doen als ik 80 ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.