0

Amerikaanse verkiezingen

Posted by marbel on Monday 3/11/2008 in Nieuws, USA |

Gelukkig, nog één dagje en dan zijn ze eindelijk en kan er een einde komen aan twee jaar campagne voeren. Als Obama wint, wat wel de verwachting is, kan hij dan vervolgens twee jaar regeren voordat hij weer moet gaan denken aan herverkozen worden. Het is toch verbazingwekkend hoeveel tijd, moeite en geld (5,3 miljard euro las ik ergens) die verkiezingen dan hebben gekost – en hoeveel politici een groot deel van hun aandacht niet aan hun eigenlijke werk kunnen geven. Een land vol Rita Verdonks.

Mijn teleurstelling over het seksisme dat zowel bij Hillary Clinton als bij Sarah Palin bij de zogenaamde progressieve vleugel de kop op stak (en niet erkend of herkend werd) zal lang nodig hebben om te sluiten, maar dat een van de machtigste mensen een kleurtje heeft en moslim familie kan alleen maar goed zijn natuurlijk. Ik hoop dat Obama de verwachtingen een beetje waar kan maken, hij inspireert veel mensen. Ik ben gematigd positief over hem, maar dat komt ook omdat hij qua posities voor mijn gevoel een keurige CDA-er is. Ik wil Jan-Pieter best inruilen voor een Obama cloon, maar zal er dan nog steeds niet zelf voor stemmen 😉

Voor wie de verkiezingen morgen nauwgezet wil volgen: David Rietveld heeft samen met GeenCommentaar een mooie spiekbrief gemaakt om per staat te zien hoe laat de uitslag zou kunnen komen, wat die staat in het verleden gedaan heeft, wat de verwachte uitkomst is en hoeveel kiesmannen die staat heeft. Hier in pdf formaat te downloaden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.