2

Geen touw aan vast te knopen

Posted by marbel on Sunday 19/10/2008 in evil communications corrupt good manners, Internationaal, Nederland, Nieuws |

Op FOK lees ik dat een Duitse ingenieur (Gotthard Lerch) is veroordeeld voor het leveren van nucleaire technologie aan Libië. De man werd al jaren in verband gebracht met de Pakistaanse Khan die zijn vaderland de atoombom heeft bezorgd – waarbij hij de kennis daarvoor en de nodige machines uit Nederland verkreeg.

Van Khan was bekend dat hij dat deed, maar de CIA vroeg de Nederlandse regering hem de ruimte te laten omdat ze het ‘grotere netwerk’ op wilden rollen – en ook zijn Nederlanse handelspartner profiteerde daarvan. Lerch is gelukkig al wat eerder bij zijn lurven gepakt.

Kan iemand me nu uitleggen waarom we een soort van schijnveiligheid willen creëren door Iraanse studenten van maar liefst 6 technische studies te weren? Waarbij we zelfs de mensen die Nederlands zijn maar van Iraanse afkomst zo gruwelijk discrimineren? Terwijl gewoon politiewerk en kijken wie er verdacht zou kunnen zijn veel betere resultaten oplevert?

 

2 Comments

  • Niek says:

    Daar kan ik geen zinnig woord over zeggen. Het is mij allemaal een groot vaag gebeuren met raadselachtige afwegingen.

  • marbel says:

    Maar één van die afwegingen is dat het toegestaan is om mensen op grond van hun ethniciteit te discrimineren, om van te voren te zeggen dat ze schuldig gaan worden. Stel dat er een concert zou zijn waar je naartoe wilde en waar ze zeiden dat mensen uit Amsterdam niet mogen komen, want de kans is te groot dat daar zakkenrollers bij zitten…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.