2

Inhaalslag

Door drukte en ziekte ben ik al een tijd niet aan posten toegekomen. In die tijd heb ik wel dingen doorgelezen en gedaan, dus ik heb een scala aan dingen waar ik een postje aan had willen wijden. Allemaal losse postjes lukt niet, dus het leger waar ik de inhaalslag mee wil winnen bestaat uit een regiment van hele uiteenlopende linkjes.

  • Hoe warm we van bullshit worden weet ik niet, maar in Nederland kunnen we met chickenshit tegenwoordig blijkbaar al 90.000 huishoudens verwarmen. Ik hou er altijd wel van als iets praktisch gebruikt kan worden in plaats van weggegooid.
  • Speciaal voor mensen die geen griepprik willen: goed je handen wassen blijkt beter te werken. Ook aanbevelenswaardig voor ouders met jonge kinderen kan ik uit ervaring zeggen; op het overdrevene af je handen wassen scheelt een boel verkoudheden. Daarnaast zijn wij persoonlijk bezig de kinderen (en onszelf) aan te wennen in de elleboogholte te hoesten en niezen, om verspreiding van virussen en bacteria in te dammen.
  • Wat is de overeenkomst tussen Jezus en een haai? En nee, haaien kunnen niet van twee kleine visjes een hele menigte voeden. Ik had ook naar het verband tussen Jezus en Dinosaurussen kunnen vragen, maar Jurassic Park is zooooo 20e eeuw 😉
  • Hoe goed je bent in wiskunde hangt niet zozeer af van je geslacht als we van de waardering voor wiskunde in je eigen directe omgeving. In het kader van de doelstelling om van Nederland een kenniseconomie te maken stel ik voor de waardering voor exacte vakken en de beoefenaars daarvan drastisch te verhogen. Misschien is een Sire campaigne voor nerd-promotie een goed idee, liefst voordat mijn zoons de puberteit bereiken. Hoewel dat misschien ook een kwestie is van waardering voor populariteit (wie Paul Grahams befaamde stuk ‘why are nerds not popular‘ nog niet heeft gelezen moet dat zeker eens doen), waarmee het kringetje weer rond is.

Persoonlijke drukte bestond uit een hoop zakelijke en administratieve rompslomp, het opknappen voor de verkoop van een vakantiehuisje, schoolgesprekken over diverse kinderen, etentjes, feestjes, een middelste zoon die zijn B diploma heeft gehaald en een lang weekend naar Disneyland. Dat laatste hebben we nu met de kinderen gedaan, ze vonden het geweldig en ik hoef nooit meer tenzij het doordeweeks buiten de vakantieperiode is. Aangezien mijn schildklier de afgelopen maanden ook een stuk achteruitgegaan is (en daar word je onder andere heel slap, moe en futloos van) was het zwaar werk om al die ballen in de lucht te houden. Ik hoop eind deze maand weer een beetje ‘ingeregeld’ te zijn met de schildklier waardoor ik ook weer wat meer kan sporten. Dat kost wel tijd maar vreemd genoeg krijg je er ook meer energie van en ik heb nog een heleboel leuke dingen die ik dan wil doen.

Een van de dingen op mijn lijstje is weer eens wat vaker naar het theater. Dat was ik al van plan, maar vorige week hebben vrienden ons meegenomen naar de laatste try-out van ‘DesiLucy’ en daar hebben we zo van genoten dat het voornemen naar de top van mijn lange to-do lijst is geschoven.

 

2 Comments

  • Ilse says:

    Fijne inhaalslag! Nu heb ik weer vanalles te lezen en te bekijken. 🙂

  • marbel says:

    Ik had nog veel meer, maar ben mijn openstaande tabjes kwijtgeraakt. Misschien wel goed ook, anders worden het zulke boekdelen voor ik alles heb beschreven en nu was het overmacht 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.