0

Een rotte appel in de mand maakt de geheele vrucht tot schand

Posted by marbel on Tuesday 14/10/2008 in Nederland, Nieuws |

“De Marokkanen die niet willen deugen moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen”, zegt Spekman.
Een waarschuwing of een boete werkt niet, zegt Spekman. “En van een celstraf krijgen ze alleen maar meer status in hun groep. Je moet ze zo aanpakken dat ze hun status juist verliezen. Dat is het enige dat werkt.”
[knip]
Spekman zegt alleen te doelen op Marokkanen die structureel problemen veroorzaken, en niet op mensen die van goede wil zijn. Dat is het verschil tussen de PvdA en de PVV van Geert Wilders, vindt Spekman. “Door Wilders voelen de Marokkanen die wél deugen zich ook uitgekotst. Terwijl het voor ons topprioriteit moet zijn om juist die jongens niet kwijt te raken.”

Blijkbaar wil Spekman in het kader van de zich herhalende geschiedenis dan de schandpaal maar weer terughalen. Mogen we dan ook met fruit gooien? Of zullen we de boef gelijk maar in zijn of haar blootje zetten?

Natuurlijk is vernederen iets dat vervelend is voor *alle* mensen. Er is een reden dat we deze jaren van mensenrechtenverloedering zoveel foto’s van gevangenen in onderbroek zien. Dus waarom stoppen bij Marrokkanen? Voetbalsupporters ook gelijk de schandpaal in. En misdadigers, die hebben het toch immers verdiend? Belastingontduikers, die hebben eigenlijk iedereen belazerd die wel belasting betaald, dus die mogen we ook best op een rotte tomaat trakteren. Zwart rijden op de tram? Hup, minstens twee uur het schavot op.

Ik hoop eerlijk gezegd dat het een versimpeling van zijn woorden is, of een miscommunicatie, want normaal gesproken is Spekman de slechtste niet.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.