3

Afghanistan & 9/11

Posted by marbel on Friday 12/9/2008 in Internationaal, Nieuws |

Even een korte post, want aan meer kom ik niet toe op het moment. Maar ik lees net dat volgens de Amerikaanse overheid Osama bin Laden niet achter 9/11 zat.

I will remind you that the top deputies have had a very tough time of it. Khalid Sheikh Mohammed, the mastermind of 9/11, is in jail today, and he is awaiting trial. That is something we should all be thankful for, not only just for the fact that he is no longer out, able to plot and plan, but we should be very thankful for the work that our intelligence community has done to bring some of these people to justice.

en:

Q But Osama bin Laden is the one that — you keep talking about his lieutenants, and, yes, they are very important, but Osama bin Laden was the mastermind of 9/11 —

MS. PERINO: No, Khalid Sheikh Mohammed was the mastermind of 9/11, and he’s sitting in jail right now.

Betekent dat niet dacht, achteraf gezien, de Taliban gelijk hadden toen ze zeiden dat de US geen overtuigende bewijzen had voor de schuld van Obama – en dat ze dus ook gelijk hadden dat ze hem niet onvoorwaardelijk wilden uitleveren? En betekent dat dus dat het beroep op NATO-verdragen om gezamenlijk Afghanistan binnen te vallen onrechtmatig was?

 

3 Comments

 • Niek says:

  Wij weten nog niet 10% van wat er allemaal werkelijk gaande is (geweest) rond het 9/11-incident. Ik word er gek van!
  We zullen het wel nooit werkelijk te weten komen door al die enorme belangen die er spelen.

 • Anonymous says:

  Obama sin Laden? 😉

  Ook de Nederlandse regering weigert om onderzoek ta laten plaatsvinden naar de eigen besluitvorming over deelname aan de oorlog. Ik vind dat uit principe een slechte zaak. Weinig dingen raken de burger meer dan (uit jouw naam) oorlog voeren. Democratische verantwoording is essentieel.

 • Dwarsbongel says:

  Ik heb stuiterde gisteren de “documentaire” Fahrenheit 9/11 binnen. Na een kwartier ben ik verder gegaan met waar ik daarvoor mee bezig was. Als 1% waar is van wat de film laat zien, zijn we met z’n allen “grotelijks belazerd”, om maar weer eens een klassike term van stal te halen. Ik werd er beroerd van…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.