5

Baarmoederhalskankervaccin

Posted by marbel on Wednesday 27/8/2008 in Nieuws, Persoonlijk, uitgedokterd |

Wauw, wat een scrabble-woord 😉

Ik was blij dat het er was, want baarmoederhalskanker is een nare ziekte. Dus als je daar tegen kunt vaccineren is dat een goede zaak.

Nu lees ik in nu.nl dat er artsen zijn die waarschuwen dat er nog niet goed genoeg onderzocht is wat de gevolgen van de vaccinatie zijn voor de meisjes. Er zijn immers veel 12-jarige meisjes die het vaccin zouden krijgen – en maar een heel klein deel daarvan zou baarmoederhalskanker krijgen als ze niet gevaccineerd worden. Hoeveel risico is dat waard?

En dan krijg ik gelijk de schrik te pakken. Als DES-dochter ben ik maar al te bekend met de gevaren van haastig onderzoek van winstgevende medicatie. Laat ze nog maar even goed bekijken wat het doet voor we onze 12-jarigen gaan inenten.

 

5 Comments

 • Ninia says:

  …en iemand zei in een discussie op radio 1 heel terecht dat jongens beter op hun hygiëne moeten letten, omdat dat ook een belangrijke factor is. In landen waarin jongens besneden zijn schijnt het veel minder voor te komen.

 • marbel says:

  Bij is is het een belangrijk onderdeel van de dagelijkse douchebeurt, schoonmaken onder de voorhuid. Maar het is wel iets wat je ze moet leren (vanaf een jaar of 4, als de voorhuid los komt). Ik was blij dat ik geen single mom was, dat had ik vast niet geweten allemaal 😉

 • marbel says:

  Oh, en een minuutje nadat ik dit comment had geschreven (en ik weer even mijn mail en feeds aan het doorlezen was) kwam ik dit artikel tegen dat ook heel kritisch tegen het vaccin aankijkt.

  Voel ik me wel gelijk dom dat ik alleen maar dacht dat het iets heel goeds was, zonder verder na te denken of uit te zoeken. Ik zou inmiddels toch beter moeten weten…

 • Waterput says:

  Er blijkt zelfs een stof in het vaccin te zitten met de naam ‘borax’ welke in 2009 voorzien wordt met een doodhoofdslabel. Kijk voor meer achtergrondinformatie op
  http://home.tiscali.nl/gibbon/waterput/0070-giftig-borax-in-baarmoederhalskankervaccin.htm

 • marbel says:

  @Waterput: Ik lees in je stukje dat dat spul niet in het vaccin zit dat Nederland gaat gebruiken, maar ben met je eens dat je er maar beter heel kritisch over kunt zijn. Ik heb juist ook van artsenzijde veel artikelen gelezen die redelijk kritisch of afwachtend zijn ten opzichte van dit vaccin dat ik niet denk dat ik mijn dochters in zou laten enten. Daarnaast denk ik dat er met dat geld betere dingen in het basispakket kunnen worden opgenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.