0

Baas in eigen portemonnee

Posted by marbel on Thursday 22/5/2008 in Algemeen, Internationaal, Nederland, Nieuws |

Hirsch Ballin heeft afgesproken dat creditcards geblokkeerd worden bij het kopen van kinderporno online. Nu ben ik totaal vóór het strafrechtelijk vervolgen van mensen die dat doen, maar in dit geval is zelfs afgesproken dat er geen rechter aan te pas hoeft te komen. Dat betekent dat de politie of de creditcard maatschappij dat soort dingen zomaar willekeurig kunnen doen. Deze maatregel staat ook los van strafrechtelijke vervolging zegt onze minister van Justitie.

Met een creditcard maatschappij heb ik een financiële relatie, geen morele. Ze regelen mijn betalingen en hebben zich niet te bemoeien met wat ik met mijn geld doe. Ik gruwel van de implicaties dat de bank gaat bepalen wat ik wel en wat ik niet mag doen en ik vind het ergens schrikbarend dat ik in een land leef waar mensen daar als makke schapen mee instemmen.

De bescherming van privacy gaat overal ter wereld hard achteruit maar het groepje mensen dat daarvan schrikt en tegen protesteert is schrikbarend klein. Het gaat de overheid niet aan waar ik geweest ben via rekeningrijden, ov-kaart, mobiele telefoon, bewakingscamera’s – en straks gezichtherkennende snelheidscamera’s. En het is zeker niet aan de overheid om te bepalen wat ik wel en wat ik niet met mijn centjes mag doen – tenzij er een rechter is die beslist dat ik dingen doe die zo erg zijn dat ik geen eigen zeggenschap meer mag hebben, en zelfs dat vind ik een enge ontwikkeling.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.