2

Pleidooi voor het brandalarm

Posted by marbel on Sunday 4/5/2008 in Algemeen, Persoonlijk |

De kinderen waren naar bed en lagen (eindelijk) in diepe slaap. Echtgenoot en ik zaten nog even de Daily Show te kijken voor we naar ons nest aftaaiden. Plots verstoorde een hoog “piep piep piep” onze rust. het brandalarm ging af op zolder!

We holden naar boven. De kamer van de middelste stond vol rook. Tim joeg hem zijn bed uit, ik ging naar de kamer ernaast op oudste broer en jongste broer uit bed te halen (jongste sliep bij oudste vandaag, omdat het vakantie was). Jongste sliep door, dus de moest gedragen. De andere twee moest ik met wat verbaal geweld de trap afsturen (zoals ik al zei, ze waren diep in slaap).

Eerst de kinders in de huiskamer op de bank gelegd, toen weer naar boven om te kijken wat er aan de hand was. Tim had de oorzaak net gevonden: middelste zoon kan eindelijk ook goed lezen en had zijn bureaulamp mee naar bed genomen om op de bank onder zijn bed nog even te lezen. Lamp was omgevallen, gelukkig niet naar rechts waar het gordijn hing, maar naar links waar het kussen lag dat gevuld was met brandwerend materiaal. Lamp was zo heet dat het kussen toch in de hens gevlogen was, dus de kop van de bureaulamp was compleet gesmolten en het kussen rookte na een paar minuten onder de kraan gehouden te zijn nog flink na.

Oudste slaapt in zijn eigen kamer, middelste slaapt in de kamer van de jongste en de jongste slaapt op de bank in de huiskamer rustig door. We hebben geluk gehad. Geluk dat we nog goed wakker waren, maar vooral geluk dat we in alle kamers rookmelders hebben hangen. Als dat niet was gebeurd had dit heel slecht af kunnen lopen, want er lag wel een kussen te fikken recht onder het bed van de middelste zoon en vlak naast het gordijn voor zijn klerenkast.

Mag ik iedereen nogmaals heeeeeeel dringend adviseren om de rookmelders op te hangen en met enige regelmaat te controleren?

 

2 Comments

  • Firsa says:

    Jemig, wat eng! En wat ongelofelijk fijn dat het goed is afgelopen!

    Ik heb in mijn flatje ook 2 rookmelders hangen; een paar BHV-cursussen maken je wel heel bewust van het belang daarvan (ze laten dan bijvoorbeeld beelden zien van hoe snel een brand in een kamer om zich heen kan grijpen… brrr).

    In dit geval klinkt een zaklampje naast de bedden van de kinderen om “stiekem” nog wat te lezen ook geen overbodige luxe.

  • Nella says:

    gatverdarrie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.