0

fitnarrig

Posted by marbel on Saturday 29/3/2008 in Nederland, Nieuws, Religie |

Na alle ophef heb ik ook fitna maar eens gekeken. Mijn advies aan Geert Wilders is dat hij zijn gewone baan nog maar niet op moet gaan zeggen, filmmaken is zijn ding niet. Er zit ook geen dialoog of opening voor discussie in. Tegen het einde zit een stukje dat er provocatief een blad uit de Koran wordt vastgepakt, dan gaat het beeld op zwart en hoor je het geluid van scheurend papier. Vervolgens komt er een mededeling in beeld dat dit geluid een bladzijde is uit een telefoonboek, want dat de moslims zelf de gewelddadige bladzijdes uit de koran moeten halen. Daar moet ik dan stiekem weer om gniffelen, omdat ik in gedachte de lange discussies zie die daarover zijn gehouden, want eigenlijk wil Geert scheuren – kapot moet dat rotboek, helemaal kapot – maar hij snapt dat dat weer net een stap te ver is en hij probeert zo angstvallig om net met zijn tenen tegen de grens aan te komen.

Daarnaast denk ik als ik die mededeling zie aan al die normale gemiddelde moslims die zich helemaal niet bezig houden met de uit hun context gehaalde gewelddadige versen. Ik ken best christelijke mensen maar er is niemand die me verteld dat ik het hoofd van mijn kind af moet hakken als hij oneerbiedig tegen me spreekt en daar hoeven ze de desbetreffende passage helemaal niet voor uit het oude testament te hebben gescheurd.

Gelukkig zijn de Nederlandse moslims over het algemeen genomen slim genoeg om zich niet op te laten naaien. Via allochtonenweb (ja ja, het is er weer) kwam ik het eerste moslim filmpje al tegen dat de beelden eens wat dieper bekijkt. Dan blijkt het gros van de haatzaaiende prekers al (en nog) jaren gevangen te zitten in diverse landen terwijl een aantal andere vergelijkingen ook op andere godsdiensten te kunnen slaan. Het eindcommentaar is ook mooi: de maker zegt dat hij zijn analytische tegenfilmpje in een paar uur in elkaar heeft gedraaid en dat hij zich niet kan voorstellen dat Geert 6 maanden nodig heeft gehad voor zijn knullige knip- en plakwerk. Na lezing kan ik me dat inderdaad ook niet voorstellen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.