2

Opera en de zin van klagen

Posted by marbel on Tuesday 4/3/2008 in Internet/computers |

IE8 gaat de standaarden beter volgen:

De Noorse softwaremaker Opera, fabrikant van de gelijknamige webbrowser, diende daarom in december een medededingingsklacht tegen Microsoft in bij de Europese Commissie. Het bedrijf meent dat Microsoft bewust van de webstandaarden afwijkt om andere browsers minder aantrekkelijk te maken.

Standaardinstelling

De nieuwe versie van Internet Explorer, die later dit jaar moet verschijnen, ondersteunt die standaarden veel beter. Het bedrijf was aanvankelijk echter van plan om de browser standaard zo in te stellen, dat hij zich gedraagt als eerdere versies van IE. Zo zouden problemen met de weergave van oudere websites voorkomen moeten worden.

Dat kwam Microsoft op veel kritiek te staan. Webontwikkelaars meenden dat het bedrijf fouten uit het verleden moest rechtzetten, en voor de standaarden moest kiezen. Maandag kondigde Microsoft aan de standaardinstelling van IE8 aan te passen.

Opera

Bij die beslissing lijkt de klacht van Opera een rol te hebben gespeeld. Microsoft-topman Brad Smith zegt in een persbericht dat de kwestie met deze stap “is geschrapt als potentieel juridisch probleem”.

 

2 Comments

  • Ninia says:

    Dat is mooi. Ik dacht aanvankelijk toen ik je titel zag dat het over opera\’s ging en de genezende invloed daarvan op de menselijke ziel 🙂

  • marbel says:

    Alleen als je mee mag zingen volgens mij. Opera en de zin door zingen….? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.