2

I am Legend

Posted by marbel on Sunday 13/1/2008 in film |

Gisteren zijn we naar deze film geweest. Will Smith vind ik een fijne acteur maar ik had geen grote verwachtingen over de film omdat de meningen die ik erover hoor/lees erg gemengd zijn.

Het is de derde verfilming van het boek en ik weet nog dat ik de vorige verfilming op de middelbare school heb gezien. Ik vond hem verschrikkelijk eng en durfde eigenlijk niet goed in het donker naar huis te fietsen weet ik nog. De eerste helft vond ik van deze film ook wel wat angstig maar de tweede helft vond ik minder eng. More action, less suspense.

Er is een geneesmiddel voor kanker gevonden; een genetisch gemanipuleerd mazelenvirus dat in de testen alle kankerslachtoffers volledig heeft genezen. Maar na een tijd blijkt het virus heel snel te muteren in een variant die alle mensen verandert in superagressieve en instinctgedreven vampierachtigen. Dokter Robert Neville is de enige nog levende immune persoon in New York en probeert een geneesmiddel tegen de plaag te vinden.

De film vond ik leuk, maar niet meer dan dat. Wat hij vooral bij me opriep was een urgent gevoel dat ik nu de vorige versie nog eens moest gaan bekijken om te zien of die nog net zo beklemmend en eng was als ik me denk te herinneren, want voor mijn gevoel was deze film een beetje een slap aftreksel.

 

2 Comments

  • Gert-Jan says:

    The Omega Man met Charlton Heston is natuurlijk veeeel beter, maar eerlijk gezegd is die versie voor mij ook deels jeugdsentiment. Ik kan me herinneren dat ik ‘m toen inderdaad bloedeng en heel verontrustend vond. Ik heb er zelfs wakker van gelegen ‘s nachts, want stel je voor dat je ontdekt dat je helemaal alleen op de wereld bent achtergebleven en wordt belaagd door van die enge nachtkruipers. In de herkijk vond ik ‘m niet meer zo eng of beklemmend, maar het blijft een heerlijke versie van Mathesons boek.

  • marbel says:

    Het is dat ik nog zo’n stapel films heb om te bekijken… maar de herkijk lonkt wel. Inderdaad ook vanwege de impact die hij op me had. Ik zag hem op de middelbare school en daarna moesten we in het donker via de fietsenkelder naar buiten – en ENG dat dat was…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2023 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.