2

Alles is liefde

Posted by marbel on Monday 7/1/2008 in film, Nederland |

Door de enthousiaste reacties van anderen heb ik me laten overhalen om naar deze Nederlandse film te gaan. Ik heb vrij onflatteus beeld van Nederlandse films en zal er uit mezelf niet snel een zien. Maar deze moest ik echt zien werd me voorgehouden. Dus afgelopen zaterdag ben ik er met Tim naartoe geweest.

Na afloop kan ik alleen maar herhalen wat anderen tegen mij hebben gezegd; wat een heerlijke film, die moet je eigenlijk echt gezien hebben. Een romantische komedie die zo enorm Nederlands is dat hij nooit-en-te-nimmer elders kan worden uitgezonden want ze zouden er niets van begrijpen. Maar de stellen zijn zo bekend, de typetjes en de problemen zijn grappig, en dat alles met een thema dat je nu moet leven en nu moet durven te leven en lief te hebben.

Wat ik er extra leuk aan vind is dat het een film is over een aantal stelletjes in diverse stadia van hun relatie, terwijl één van de stellen een homo-paar is. Maar die zijn gewoon, net als de andere stellen, in hun eigen problematiek verwikkeld. Geen overdreven gedoe, geen extra aandacht maar gewoon één van de draadjes in een film die meer diepte heeft dan je op het eerste gezicht opvalt. En dat is nu echt pas integratie, als hij en zijn man even normaal zijn als zij en haar vent.

 

2 Comments

  • richtsje says:

    Eigenlijk moest ik ook nog eens, maar geen gezelschap te vinden dat met me meewil… Onlangs zag ik de ‘engelse’ versie, dat was écht heerlijk en als de Alles is Liefde er ook maar iets op lijkt, weet ik dat ik echt moet kijken. Maar misschien nog later, op dvd 😉

  • marbel says:

    Deze is zooooo oerhollands, dat kan geen andere versie van iets bestaands zijn 😉
    Tim heeft zich er prima mee geamuseerd trouwens en er zaten bij onze voorstelling veel stellen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.