0

vrouwenbesnijdenis

Posted by marbel on Sunday 16/12/2007 in Nederland, Nieuws, Religie |

Ik heb nog een paar dagen gewacht, in de hoop dat al die mensen die zich zulke enorme zorgen maken om de vrouwenrechten in de islam hun grote blijdschap zouden laten merken. Maar blijkbaar is het buigen in plaats van handenschudden voor hen vele malen belangrijker dan het feit dat de Nederlandse imams zich allemaal duidelijk uit hebben gesproken tegen vrouwenbesnijdenis.

De islamitische geestelijken tekenden maandag op een bijeenkomst in Rotterdam een verdrag waarin ze beloven het besnijden van vrouwen tegen te gaan.

Kennis- en adviescentrum voor vluchtelingen Pharos maakte dat donderdag bekend. De Nederlandse wet verbiedt genitale verminking van vrouwen. Het wordt beschouwd als mishandeling. Daarnaast ziet de wet het als schending van de mensenrechten. De hoge Egyptische moslimleider Abbas Khadar van de Al-Azhar universiteit in Cairo sloot zich daarbij aan.

Hij legde op de bijeenkomst uit dat de islam niets met de vrouwenbesnijdenis te maken heeft. Aangezien Khadar een hoge moslimleider is, weegt die uitspraak zwaar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2023 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.