6

The Princess Bride

Posted by marbel on Friday 2/11/2007 in film |

Mijn egaa vond dat deze film eigenlijk een ‘must see’ was, dus heb ik me gisteren eindelijk over laten halen. En ik moet zeggen dat dat niet tegenviel 😉

Het is een low-budget cultachtige verfilming van een soort sprookje, met een licht absurdistische ondertoon en overdreven karakters die langzamerhand steeds dierbaarder worden. Gecombineerd met een paar MontyPythonesque gekkigheden is het echt genieten voor alle leeftijden.

Buttercup verliest haar echte liefde, Wesley, en besluit de prins van Florijn te trouwen. Maar er zijn mensen die van de gelegenheid gebruik willen maken om een oorlog met buurland Gulden te veroorzaken. Buttercup wordt ontvoerd – maar kan ze ook gered worden?

Prinsen, prinsessen, monsters, kastelen, piraten, ridders, marteling en veel gevechten maar toch niet al te bloeddorstig. Voor iedere cultliefhebber een heerlijke film.

 

6 Comments

 • richtsje says:

  Ik ken ‘m niet, maar het klinkt wel leuk. Ik ben sowieso wel van de sprookjes, ook de slechte 😉
  Zou-ie ook voor Wilko al leuk zijn, keken jullie jongens mee?

 • marbel says:

  Ik ga hem zeker met onze jochies zien, die gaan er vast van genieten, maar hij is in het Engels dus dat wordt ingewikkelder voor Wilko denk ik.

  Waar die van ons op het moment helemaal weg van zijn (wij hebben ze in het Engels maar ze zijn er ook in het Nederlands) is Avatar en dat vind ik zelf ook een leuke tekefilmserie om te zien.

 • Ali says:

  Ach, één van mijn lievelingsfilms… Maar je houdt hiervan of helemaal niet. Ik kan me vooral amuseren met de gevechtscènes

 • marbel says:

  En de dialogen tijdens de vechtscenes 😉

 • Tim says:

  Inconcievable!

 • Tim says:

  Inconceivable!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.