0

katholieke inburgering

Posted by marbel on Monday 29/10/2007 in Nieuws, Religie |

Apothekers moeten het recht hebben uit gewetensbezwaren aan klanten geen abortuspil of anticonceptiemiddelen te verkopen. Zij hebben de taak het menselijk leven vanaf de conceptie tot de natuurlijke dood te beschermen.

Dat heeft paus Benedictus XVI maandag gezegd tijdens een bijeenkomst van rooms-katholieke apothekers. “Het is niet mogelijk het geweten onder narcose te brengen”, zei de paus, als het middelen betreft die een conceptie moeten voorkomen of het leven moeten bekorten.

Krijgen we hier nu net zoveel protesten tegen? Persoonlijk vind ik dit namelijk een stuk erger dan vrouwen alleen willen groeten zonder fysiek contact. Een apotheker heeft als taak om recepten in te vullen en als zhij gewetensbezwaren heeft tegen bepaalde middelen had zhij een ander beroep moeten kiezen.

En waar blijft de gematigde katholiek? Of eigenlijk de gematigde christen, want dat onderscheid tussen al die richtingen is alleen maar lastig. Maar moeten die nu niet en masse publiek verklaren dat ze vinden dat anticonceptie verkocht mag worden en dat de wetten van een land belangrijker zijn dan hun godsdienstige overtuigingen?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2023 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.