1

Agenda’s delen

Posted by marbel on Monday 10/9/2007 in Internet/computers, Persoonlijk |

Dat is een van de moeilijkere zaken om op te lossen vind ik altijd, het delen van de agenda’s . Eigenlijk wil je alleen je eigen agenda bijhouden, maar de ander moet ook weten wanneer je wat hebt afgesproken zodat je geen onhandige dubbelafspraken krijgt en zodat de ander weet wanneer zhij op tijd thuis moet zijn en wanneer het uit kan lopen. Met twee is al moeizaam, met drie kinderen erbij lijkt het soms meer op hogere wiskunde.

Wij hebben in de keuken een planboard voor de lopende week waar we met whiteboardmarkers opzetten wat er moet gebeuren, wie we moeten bellen, welke vriendjes er meekomen, etc. Het bord is magnetisch, dus we proberen de goede papieren er ook nog bij te hangen om zo wat orde in de chaos te scheppen.

Maar dat is alleen de lopende week, en we plannen in Nederland wel wat verder vooruit dan dat. Tim en ik hebben alletwee al jaren een PDA (een zakcomputertje met agenda en dergelijke er ook in). Vroeger hadden we alletwee een palm, toen ging dat heel makkelijk. Tegenwoordig moet hij een PDA met windows erop hebben zodat hij op zijn werk de agenda en belangrijke paperassen kan synchroniseren. Ik ben nog even overgestapt geweest omdat HP eentje had met een heel goed scherm en zowel bluetootch als wifi, maar ik miste de palm en alle leuke programmatjes die onder palm beschikbaar zijn. Tegenwoordig hebben we dus een palm voor mij en een pocket-pc voor hem en lukt het synchroniseren helemaal niet meer.

Ik heb echter een oplossing ontdekt en het is nog gratis ook 😉
airset is een online agenda die met verschillende besturingssystemen kan synchroniseren. Je kunt “groepen” aanmaken en verschillende agenda’s. Ik heb bijvoorbeeld een agenda voor de kinderen, een agenda voor de familie, een agenda voor mijn sportactiviteiten en natuurlijk een agenda voor mezelf. In mijn palm zijn dat gewoon verschillende categoriën en online kan ik iedere agenda delen met andere mensen. Dus de kinderagenda is gedeeld met Tim, terwijl Tim zijn persoonlijke afspraken weer in de familie agenda synchroniseert. Het klinkt ingewikkeld, maar als je er even mee speelt is het heel duidelijk en logisch.

Een tip dus voor iedereen die online wil agenderen en sommige dingen daarvan wil delen met anderen.

 

1 Comment

  • Richtsje says:

    Hum. Volgens mij werkt het bij ons erg simpel, dan toch nog… Ik heb een agenda, een papieren (heel leu, met eigen foto’s, echt hema) die ik gebruik voor werk, voor thuis en voor kinder-dingen. En Koos heeft een heuse lerarenagenda, die zo saai is dat je er liefst niks in noteert. Dus in mijn agenda staan ook zijn afspraken, en hij denkt alles nog te kunnen onthouden. Ach… ik herinner hem graag nog eens aan iets dat staat en ondanks alle drukke dingen (vooral op avonden wil het hier wel eens vollopen) gaat er zelden iets mis!

    Vooralsnog houden we het lekker zo, dus 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.