6

1%

Posted by marbel on Wednesday 29/8/2007 in Nederland, Religie |

We wisten allemaal inmiddels wel dat de EO evolutieverwijzingen wegknipt in haar aangekochte programma’s. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geshockeerd was, ik dacht dat Nederland daar wijzer in was. Maar ik had het duidelijk helemaal mis.

Vandaag las ik HOE mis ik het had:

Uit een onderzoek dat de EO in april bij de viering van zijn 40-jarig bestaan presenteerde, bleek dat 61 procent van de leden van de omroep gelooft dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen en de zevende dag gebruikte om te rusten. Slechts 1 procent steunt de evolutieleer.

Eรฉn procent???? 99% van de EO leden gelooft niet dat de evolutietheorie klopt? WTF?

 

6 Comments

 • Nella says:

  Ik ben bang dat dat wel eens kon kloppen.

  Voor een kerkelijk iemand is evolutie onbespreekbaar.

 • marbel says:

  Protestants iemand bedoel je denk ik (het land waar het grootste deel van de bevolking in de evolutietheorie geloofd is Ierland).

  Ik dacht dat dat alleen de echte fundamentalisten waren eerlijk gezegd, dus ofwel alle leden van de EO zijn fundamentalisten, ofwel ik zat fout met mijn aanname ๐Ÿ˜‰

  Ik ken wel kerkelijke mensen trouwens, en ik ken niemand die niet in de evolutietheorie geloofd. Daar komt mijn aanname vandaan denk ik.

 • Nella says:

  Ik doelde eigenlijk op Nederlands grondgebied en ik kom uit de Biblebelt hรจ ๐Ÿ™‚

 • Anonymous says:

  Is er hier niet sprake van lid-worden-*omdat*-je-gelooft? Want als je in de evolutietheorie gelooft word je geen lid van de EO en vice versa.

  Een kapitalist wordt geen lid van de CP, als je begrijpt wat ik bedoel, en zal bij een enquete niet pleiten voor herverdeling van de welvaart.

 • Bart says:

  Ik ben niet anonymous (pardon, foutje)

 • marbel says:

  Ik was mijn hoofd al aan het breken ๐Ÿ™‚

  Ja, ik begrijp dat de leden van de EO gelovig zijn omdat ze anders niet lid worden. Maar ik blijf verbaasd over het fundi-gehalte. Ik heb toch een wat gematigder en verstandiger beeld van de Nederlandse christen, en denk dat je bible-belt fanaat een uitzondering is. Dat blijkt dus niet zo te zijn.

  In 2004 hadden ze 476.169 leden; ik wist niet dat we zo veel fundies hadden in Nederland en schrik daar eigenlijk wel van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2023 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.