2

Kakurenbo

Posted by marbel on Friday 27/4/2007 in film |

December 2005 kreeg ik deze film aangeraden door iemand uit mijn favoriete nieuwsgroep. Ik melde dat ik hem zou uitproberen en mijn lijstje met dingen die ik wil doen is lang…. maar ik kom er toch doorheen blijkbaar want gisteren heb ik hem eindelijk gezien.

Het is een korte (25 minuten) Japanse animatiefilm over kinderen die verstoppertje spelen in een verlaten deel van de stad – een plek waar volgens de verhalen demonen proberen om de kinderen te pakken te krijgen.

Het is een prachtig getekende film, echt een meesterwerkje. De sfeer is ook heel goed gedaan, beklemmend en zonder dat er iets bloederigs te zien valt vind ik de sfeer eng genoeg om de film niet aan mijn kinderen van 4 en 6 te willen laten zien – en misschien ook die van 8 nog niet.

Het verhaal is een momentopname, geen duidelijk afgerond geheel, en dat hoort ook bij dit soort griezelverhaaltjes. Echt een aanrader, heel mooi!

 

2 Comments

  • Ninia says:

    ik heb m ook gezien gisteravond, maar zo eng vond ik hem niet. Doctor Who lijkt me veel enger voor kinderen, omdat het veel meer in de normale wereld speelt. Maar ik heb overdag gekeken, niet in bed, misschien scheelt dat 🙂

  • marbel says:

    Hij is niet zozeer eng, als wel beklemmend vind ik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2004-2023 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.