Gifted – Blood Ties (S1e4)

Posted by marbel on Monday 26/3/2007 in tv-shows |

Een lief klein meisje met een Elmo pop blijkt een speciale gave te hebben – en nu ook een dode moeder. Waarom is de vader weggegaan? Wat of wie heeft de moeder vermoord? Welk spel speelt het hoofd van de school waar het meisje op zit, de ‘academy for gifted children’? Sarah wordt ingehuurd om de verdwenen vader van het meisje op te sporen en raakt zijdelings dus ook betrokken bij de moord op de moeder. Ondertussen blijft Mike proberen meer over Henry te weten te komen omdat hij Henry’s verhouding met Vickey niet vertrouwt. Verder weten we nu dat Vickey als klein kind door haar vader in de steek is gelaten en daar ondanks therapie nog steeds behoorlijk over in de knoop zit.

Ik vond het een vrij zwakke aflevering eerlijk gezegd. Werkt hoeheetzeookalweer nu voor Vickey, of is het liefdewerk oud papier? En wie betaald dan voor advertenties? Hoe heeft Henry zo lang geheim gehouden dat hij een vampier is als hij in disco’s slettebakken oppikt en publiekelijk bijt – en maar in een vampier blijft veranderen voor de ogen van anderen? Weet niemand dat telekinese alleen het laten bewegen van voorwerpen is? Sarah maakt er een soort demon van, ze laat haar pop niet rondvliegen maar roept een soort demon op die vaag op haar pop lijkt en blijkbaar de verpersoonlijking is van haar woede – dat is wel eng maar geen telekinese.

Ik vind Mike wel overtuigend als de collega waar ze duidelijk wat mee heeft gehad en waar vriendschap, machogedrag en houden van nog wat verwarrend door elkaar lopen voor alle betrokkenen al ontkennen ze iets met elkaar te hebben. Daarom vind ik ook de manier waarop Henry en Mike met elkaar omgaan wel goed gedaan; haantjes die hun pikorde aan het regelen zijn en alletwee bovenaan willen staan. Ik vind de acteurs in de hoofdrollen allemaal ook wel goed en geloofwaardig in hun rollen. Henry is moeilijk, want hij moet heel jong zijn (hij was immers net twintig of zo toen hij stierf), charismatisch en aantrekkelijk, terwijl hij tegelijkertijd de bloeddorstige jager is – een van de gevaarlijkste die er rondloopt. Dat is heel dubbel en moeilijk uit te beelden en dat doet de acteur erg goed. Hij kan heel goed nijdig kijken en heel leuk lachen ;).

 

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.