Dresden files – Bad Blood (S1E5)

Posted by marbel on Tuesday 27/2/2007 in tv-shows |

Bianca is een verleidelijke vampier, van het ‘rode hof’, die Harry 5 jaar geleden geholpen heeft. Nu heeft zij hulp nodig omdat iemand de Hoge Raad ervan wil overtuigen dat *zij* degene is die thirdeye (een superverslavende drug voor ondoden) op de markt brengt en daarnaast een paar moorden heeft gepleegd. Harry raakt gaandeweg overtuigd van haar onschuld en helpt dat uiteindelijk ook bewijzen.

Goede aflevering. Spannend, niet al te voorspelbaar, met net genoeg leuke special effects. We worden ook weer iets meer in de richting van de boeken getrokken, al is de Hoge Raad in de boeken weliswaar meedogenloos en politiek, maar niet wreed. Harry heeft blijkbaar ook wel eens een afspraakje, maar houdt niet van Franse films. Dat is denk ik de Amerikaanse manier om duidelijk te maken dat hij niet cultureel verfijnd is 😉

We leren dat er minstens twee ‘hoven’ zijn in de vampierwereld, de rode waar Bianca en haar verleidelijke kameraden toe behoren, en de zwarte die wat bruter zijn. Verder weten we nu ook dat Dresden’s oom, Justin Timberlake, 5 jaar geleden vermoord is met zwarte magie en dat Harry destijds één van de verdachten was – hij was in ieder geval flink gewond na de moord, zowel fysiek als geestelijk. Dan blijven we ons natuurlijk nog wel afvragen wie die mysterieuze aan-de-touwtjes trekkende slechterik was in de eerste aflevering, die duidelijk niet wilde dat Harry het loodje legde.

 

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.