2

Paus

Posted by marbel on Sunday 17/9/2006 in Nieuws, Religie |

Dom hoor, als je weet welk een enorme impact je woorden hebben, om er beledigingen in te stoppen aan een ander geloof. Niet dat ik denk dat hij een wettelijke overtreding heeft begaan of zo (voor we weer een discussie over vrijheid van meningsuiting hebben), en niet dat ik niet weet dat er aan alle kanten idiote geestelijke leiders zijn die rare uitspraken doen, maar zoals ik mijn kinderen al bijbreng; \”als de rest van je klas in de sloot springt hoef je dat niet ook te doen; het blijft dom namelijk\”.

Nog veel dommer om dat niet gewoon je excuus aan te bieden, maar te gaan draaien met woorden.

De omstreden delen van de toespraak \”kwamen uit een middeleeuwse tekst en uitten op geen enkele manier mijn persoonlijke gevoelens. Ik hoop dat deze uitleg voldoende is om de gemoederen te kalmeren en de werkelijke bedoeling van mijn toespraak te begrijpen. Ik heb groot respect voor het islamitische geloof.\”.

De paus benadrukte dat de bedoeling van de gehele toespraak \”een uitnodiging tot een open en eerlijke dialoog is, vanuit wederzijds respect\”.

Jaja. En als ik in een discussie over Israel en de Palestijnen zeg dat Hitler al zei: \”Niets heeft mij in de korte tijd zozeer tot nadenken gebracht als het langzamerhand doorbrekend inzicht in de wijze, waarop de Joden op bepaalde gebieden werkzaam waren. Bestond er eigenlijk wel ergens iets vuils, een schaamteloosheid, in welke vorm ook, vooral op cultureel gebied, waaraan niet minstens één jood had meegewerkt? En wanneer men nu maar voorzichtig in zo\’n gezwel sneed, vond men, als de made in rottend hout, een Joodje, dat dikwijls nog met verblinde ogen knipperde in het plotselinge licht.\”., dan is dat duidelijk \”een uitnodiging tot een open en eerlijke dialoog is, vanuit wederzijds respect\”, want het zijn immers mijn eigen woorden niet…

(dat citaatje komt uit Mein Kampf, het was het eerste beledigende dat ik tegenkwam).

 

2 Comments

  • Alper says:

    Scherp Marbel, zeker wanneer het gaat -zoals hier- om een Nazi-paus.

  • marbel says:

    Ik zou kunnen schrijven dat het me wel toepasselijk leek, maar de eerlijkheid gebied me dat ik het alweer weg had laten zinken, Paus Rat’s hitlerjugend verleden.

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.