Fundamentalisten

Posted by marbel on Tuesday 1/8/2006 in Nederland, Nieuws, Religie |

En dan zijn mensen bang voor moslimfundamentalisten en mensen die het andere geslacht geen hand durven geven…

Het reformatorische Hoornbeeck College in Amersfoort heeft terecht een 16-jarige leerling uit Veenendaal geweigerd. Dat is het oordeel van de voorzieningenrechter in Utrecht dinsdag in het kort geding dat door de ouders van de jongen was aangespannen. Volgens de ouders was de weigering gebaseerd op het feit dat zij over televisie en een open internetverbinding beschikten.

De school zou zich daarmee te veel mengen in hun thuissituatie en zou zich daarmee schuldig maken aan willekeur, omdat ook andere leerlingen en zelfs leerkrachten televisie en internet hebben, meenden de ouders. De rechter bleek het met hen eens dat op dit punt sprake zou kunnen zijn van ongelijke behandeling.

De school had echter ook andere argumenten aangevoerd voor de weigering, zoals de visie van eisers op medezeggenschap, het gebruik van bepaalde bijbelvertalingen en het feit dat het zusje van de leerling wel eens een lange broek draagt. Aangezien deze zaken volgens de school raken aan de kern van haar identiteit, kon zij “in redelijkheid” beslissen de jongen niet aan te nemen, aldus de rechter.

 

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.