2

Aan alle voorvechters van vrouwenrechten

Posted by marbel on Saturday 24/6/2006 in Nederland, Religie |

En als ik zo kijk naar de mensen die zich druk maken om die arme onderdrukte islamitische vrouwen zijn dat er veel meer dan ik vroeger dacht….

Mag ik de aandacht er even op vestigen dat we in Nederland een politieke partij hebben die nu eindelijk besloten heeft dat vrouwen wel lid mogen worden van de partij (als is ruim 1 op de vier leden het daar nog steeds niet mee eens) maar dat ze nog steeds geen bestuurlijke functies uit mogen oefenen?

Mag ik er ook op wijzen dat deze partij nu weer gesubsidieerd gaat worden door alle inwoners die belasting betalen? Dat deze partij de grooste (en snelst groeiende) jongeren organisatie heeft? Dat deze partij tegen godsdienstuitingen van niet christelijke religies is (en dus ook vind dat Nederlanders geen moskeeën mogen bouwen)? Dat eigenlijk het niet propageren van geweld het enige is dat deze partij onderscheidt van de fundamentalistische islamitische groeperingen waar zoveel mensen bang voor zijn – en waar het overgrote deel van die groeperingen ook tegen is?

Dat de SGP bestaat vind ik al erg genoeg, maar dat we er met zijn alleen aan meebetalen om hun gedachtegoed te propageren, om scholen en bibliotheken en dergelijke te beïnvloeden, daar moest toch wat tegen te doen zijn.

 

2 Comments

  • Giovanni says:

    Tja, maar zo heeft iedere partij wat. En wat die moskeëen betreft, ik ben er geen voorstander van, omgekeerde integratie.

  • marbel says:

    Aangezien wij wetten hebben om te waarborgen dat mensen niet gediscrimineerd worden op grond van geslacht vind ik een politieke partij die vrouwen nergens in het openbare leven een bestuurlijke functie wil geven wel heel erg. Iedere partij heeft wel wat, dat klopt, maar het een is wel erger dan het ander natuurlijk 🙂

    Wat heb je tegen moskeeën?

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2004-2024 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.