Storm Front (Jim Butcher)

Posted by marbel on Wednesday 8/6/2005 in Lezen |

Als korte beschrijving aarzel ik nog tussen “marlowe and magic” of “marlowe meets harry potter”. De eerste allitereert beter, de tweede typeert het boek nog iets beter.

Het is het eerste boek van een serie detectives met in de hoofdrol Harry Dresden, een afgestudeerd tovenaar die buiten zijn schuld in ongenade viel bij de tovenaarsraad en zijn professie nu in onze echte wereld uitoefent, waar de meeste mensen geen flauw benul hebben van NeverNever en haar fantastische bewoners. Het merendeel van zijn schamele inkomen verdient hij als adviseur van Murphy, het hoofd van de politieafdeling die de ‘speciale zaken’ onderzoekt, maar hij is zelfstandig ondernemer.

In dit boek onderzoekt hij een gruwelijke moordzaak waarbij hoogstwaarschijnlijk zwarte magie gebruikt is en probeert hij tegelijkertijd een klant tevreden te houden die haar verdwenen echtgenoot op wil sporen. De moord brengt hem in contact met gangsterbazen, vampiers die hoerenmadam zijn, aantrekkelijke verslaggeefsters en vooral met gevaar in allerlei vormen en uit onverwachtse hoeken.

Vlot en humoristisch geschreven, geen grote gaten in de redenering of het plot, een pakkend verhaal dat begint als lekker wegleesboekje maar waar je naarmate het boek vordert steeds meer in komt te zitten. En dat voor nog geen zeven euro… ik ben blij dat ik de rest van de serie ook gelijk besteld heb.

 

Copyright © 2004-2022 marbelous All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.